• Wasboxen & stofzuigerplein:
    24/7 geopend
  • Wasstraat:
    Ma–za: 08:00–18:00
    Zo: 10:00–18:00

Zandstorm op komst! Code rood voor autolak.

De Sahara staat op ontploffen, en jij wil natuurlijk niet dat jouw blitzende bolide bedekt raakt onder liters zand. Dat spul is namelijk killer voor je laklaag. Gelukkig heb je met deze survivalgids alle tools om als een echte Mad Max de woestijnstorm te trotseren. Pak je stofbril en rijden maar!

Alarmfase 1: Zand zo snel mogelijk afspuiten. Die scherpe korrels werken zich razendsnel een weg naar binnen als zombietjes op zoek naar hersenen. Eén ritje naar de supermarkt en je auto ziet eruit als een strandbuggy. Dus plan direct een afspraak bij de wasstraat voor een lekkere scrub!

Alarmfase 2: Lak in de wax zetten. Saharazand is not done met je na 1 wasbeurt. Het blijft terugkomen als een Netflix-serie. Daarom is een beschermende waxlaag een must, zoals de Ceramic Shield van Excellent Carwash. Deze vormt een onzichtbaar schild tegen krassen en uv-stralen.

Alarmfase 3: Conditionering als condoom voor je lak. Met regelmatige wasbeurten en wax behandelingen hou je ‘m permanent in topconditie. Zo glijdt het zand er makkelijk af en blijft eventuele schade beperkt. En let op: gebruik altijd een zachte spons, om krassen te voorkomen!

Code rood is dus niet per se een rampscenario. Met de juiste voorbereiding overleef je elke zandstorm schadevrij! Dus vergeet Mad Max, en denk eerder aan Glad Max. Stay superglad!