• Wasboxen & stofzuigerplein:
    24/7 geopend
  • Wasstraat:
    Ma–za: 08:00–18:00
    Zo: 10:00–18:00

De bandenpomp: Klein, maar oh zo belangrijk! ⚙️

Wist je dat het hebben van de juiste bandenspanning onwijs belangrijk is voor een veilige én comfortabele rit? Helaas verliezen autobanden langzaam lucht en moet je om de zoveel tijd (minstens eens per seizoen!) even controleren en corrigeren. Gelukkig hebben wij bij Excellent Carwash de perfecte oplossing: onze hypermoderne bandenpomp! 👌

Luchtiger onderweg

Ons hightech compressorsysteem pompt supersnel jouw banden weer op naar de ideale spanning. Zo kun jij altijd vertrouwen op veiligheid, comfort én een lager brandstofverbruik onderweg. Want wist je dat te zachte banden zorgen voor meer rolweerstand waardoor je motor veel harder moet werken? Met goed opgepompte banden rijd je dus zuiniger én je bespaart op slijtage. En nee, te hard pompen is ook niet goed. Dan slijt het midden van je band sneller en volg je de contouren van de weg minder goed. Kortom: de juiste druk is key voor optimaal bandenplezier!

Wat is de juiste spanning?

Maar wat ís dan precies de optimale bar voor jouw bolide? Heel eenvoudig! Open het portier aan de bestuurderskant en kijk op de sticker. Hierop staat precies wat het ideale bar-niveau is voor zowel de voor- als achterbanden. Verschilt nogal per merk en model, dus check altijd even de specs van jouw eigen auto. Wij helpen je graag met het perfect oppompen naar dit niveau.

Onthoud dus: liever wat vaker controleren dan te lang doorrijden op te zachte banden. Voorkom slijtage, verhoog de veiligheid en verlaag je verbruik met onze gratis bandenpomp-service! Je auto én portemonnee vaart er wel bij. 😉

Je vindt onze bandenpomp op de Langsom 2 te Amsterdam, naast de entree van de wasstraat. Een rood apparaat met daarop een sticker “LUCHT”. Je kunt hier met munten evenals met contactloos betalen pinnen.